Sinaascheesecake met ricotta en bladerdeeg

Sinaascheesecake met ricotta en bladerdeeg

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Beboter de bakvorm en leg het bladerdeeg erin. Snij het deeg af aan de rand van de bakvorm en prik met een vork gaatjes in het deeg.

  3. Leg bakpapier op het deeg en bedek met bonen.

  4. Bak 15 min op 200°C.

  5. Haal het bakpapier en de bonen weg en bak het bladerdeeg nog 10 min.

  6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C.

  7. Klop de eieren los in een kom met de zeste en het sap van 1 sinaasappel.

  8. Meng de suiker en ricotta eronder. Voeg de maïzena toe. Meng tot een mooi beslag.

  9. Giet het beslag op het gebakken bladerdeeg en bak de cheesecake 1 u op 160°C.

  10. Laat afkoelen en ontvorm.

  11. Bestrooi met bloemsuiker en zeste van 1 sinaasappel.