Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de malse boter met de suiker luchtig in de keukenrobot.

  2. Zeef de bloem en voeg in 3 keer toe. Meng goed met een houten lepel of pannenlikker. Zo bekom je een korrelige structuur.

  3. Haal uit de kom en kneed verder met je handen tot een mooi koekjesdeeg.

  4. Bedek de bakvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesdeeg erover en duw plat. Duw goed aan en zorg voor een gelijke dikte over de hele vorm. Snij met een mes rechthoekige koekjes in het deeg.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Bestrooi het deeg met suiker en prik met een vork de typische gaatjes van een shortbread koekje.

  7. Bak gedurende 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  8. Haal uit de oven en de bakvorm. Snij de koekjes opnieuw uit. Laat verder afkoelen.