Allergenen

Selder , Schaaldieren , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bouillon

    Snij de bleekselder met het groen in stukken. Pel de look en snij in plakjes. Snij 60 g gember ongeschild in plakjes.

  2. Snij de uien ongepeld doormidden. Snij de preistengel eerst in de lengte doormidden en dan in 4 stukken.

  3. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en bak de uien en prei op de snijkant donkerbruin.

  4. Voeg de selder, de look, de gember, de gedroogde paddenstoelen, het korianderzaad en de steranijs toe. Overgiet met koud water tot alles net onder staat.

  5. Voeg sojasaus, suiker en zout toe en breng langzaam aan de kook. Laat 30 min sudderen.

  6. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Giet door een zeef en kruid met zout.

  7. Tare

    Schil de gember en rasp fijn. Voeg bij de imitatie-dashi en sherry en breng het mengsel aan de kook. Voeg zoveel zout toe tot het echt zout smaakt.

  8. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  9. Pel de grote garnalen, maar laat het staartstukje zitten. Verwijder het darmkanaal en rijg ze op houten prikkers.

  10. Bak ze in olie in een koekenpan tot ze vanbuiten rozig maar binnenin nog glazig zijn. Bestrooi met zout.

  11. Breng de tare en bouillon apart aan de kook. Verwarm de kommen voor.

  12. Kook de noedels in water zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

  13. Giet de kokendhete tare in de kommen en verdeel de noedels en spinazieblaadjes erover.

  14. Vul bij met de bouillon en leg de garnalen erin.

  15. Bestrooi met lente-ui en serveer.