Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Boen de aardappelen schoon en prik ze rondom in met een vork. Schik ze op een bakplaat en pof in 50 min à 1 u gaar.
-
Pel de ui en snij in flinterdunne ringen. Besprenkel met 1 el citroensap en bestrooi met zout. Laat marineren.
-
Laat de aardappelen iets afkoelen tot je ze kan pellen.
-
Zet de oven op 180°C.
-
Pel en pers de look fijn.
-
Pel de aardappelen en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Schep de look en kaas erdoor en breng op smaak met 1 kl kruidenmix, citroensap, olijfolie, versgemalen peper en zout.
-
Bak de merguezworstjes in olijfolie, haal uit de pan, snij in stukjes en schep door de aardappelpuree.
-
Wrijf de pan in met extra olijfolie en strijk de aardappelpuree uit in de pan. Zet de pan op een halfhoog vuur tot de onderkant begint te bakken. Maak 4 holtes in de puree en breek de eieren erin. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan.
-
Bak de shakshuka tot het eiwit gestold is.
-
Smelt de boter en roer er de harissa door.
-
Snij de koriander grof. Werk de shakshuka af met harissaboter, gemarineerde uienringen en koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven