sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade: breng de sojasaus aan de kook met 150 ml water, 15 g bruine suiker, rijstazijn, sweet chilisaus en sesamolie tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Snij de eendenborst in 3 lange repen. Snij elke reep in 2 stukken. Leg in de afgekoelde marinade. Laat 1 u tot 1 nacht trekken in de koelkast.
-
Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof op een matig vuur.
-
Pel de rode ui en snij in zeer fijne halve ringen. Spoel even af onder koud water om een te straffe smaak te voorkomen.
-
Schil de wortel en mango en snij in lange fijne reepjes.
-
Snij de komkommer in fijne plakjes.
-
Dressing: klop 1 kl suiker met de vissaus en het limoensap op.
-
Vul een kom met de gemengde sla.
-
Verdeel de wortel, rode ui, komkommer en mango erover.
-
Besprenkel met de dressing.
-
Prik elk stuk eend op een stokje.
-
Laat de marinade inkoken.
-
Verwarm een bakpan op een matig vuur zonder vetstof.
-
Bak de eendensatés 5 min op de velkant en 2 min aan de andere zijde.
-
Smeer de satés in met de ingekookte marinade. Bestrooi met sesamzaadjes.
-
Werk af met koriander. Serveer de oosterse salade erbij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven