Selder en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
-
Pel de ui en snij in ringen. Hak de selderstengel grof. Schil de knolselder en snij in stukjes.
-
Steek het klokhuis uit de appels en snij ze in kwarten.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime pot en stoof hierin de uiringen samen met de selder tot ze zacht zijn.
-
Voeg de knolselder en appelstukken toe. Rits de tijmnaaldjes van de steeltjes en voeg toe.
-
Overgiet met bouillon, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
-
Zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen tot de knolselder zacht is.
-
Bewerk met de staafmixer en roer de helft van de room erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
-
Verwarm een flinke scheut olie in een pan en bak hierin de salieblaadjes krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verdeel de soep over voorverwarmde kommen.
-
Werk af met de rest van de room en enkele druppels olijfolie.
-
Bestrooi met krokante salieblaadjes, geroosterde hazelnoten en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven