Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Scones: snij 100 g koude boter in blokjes.
-
Zeef de bloem met het bakpoeder op het werkoppervlak.
-
Voeg de blokjes boter, 80 g suiker en een snuifje zout toe. Duw de bloem in het midden wat uit elkaar en giet de melk in het kuiltje.
-
Kneed van binnen naar buiten tot een glad deeg.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Rol het deeg uit op een bebloemd werkoppervlak tot een dikte van 1,5 cm.
-
Steek met een ronde uitsteekvorm cirkels uit het deeg en leg ze op een ovenplaat met bakpapier.
-
Klop een eigeel los met enkele druppels water. Smeer de bovenkant van elke scone ermee in.
-
Bak de scones 12 à 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Lemon curd: snij 100 g boter in blokjes.
-
Klop 75 g eieren met 70 g suiker en het citroensap los. Breng al roerend met de klopper aan de kook op een matig vuur.
-
Laat even opkoken en haal van het vuur. Laat 10 min afkoelen.
-
Mix de blokjes boter erdoor met een staafmixer.
-
Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Afwerking: snij de scones open. Besmeer met de lemon curd en spuit er wat slagroom op.
-
Werk af met frambozen en bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven