Schorsenerenstoemp op Vlaamse wijze
Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij ze in kleinere stukken.
-
Schil de schorseneren en leg ze in koud water met ½ uitgeknepen citroen. Snij de schorseneren in stukken van 6 cm.
-
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
-
Smelt 2 el boter in een pan en (roer)bak de schorseneren goudbruin. Bevochtig met de room en laat 5 min sudderen tot de schorseneren gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet de aardappelen af en laat ze goed drogen op een zacht vuur. Stamp de aardappelen tot puree. Roer de schorseneren met room door de puree. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
-
Breng water aan de kook met een scheutje azijn. Voeg de eieren toe en laat 8 min koken. Giet af en spoel koud.
-
Snipper de peterselie fijn. Smelt de overige boter.
-
Roer de peterselie en boter door de stoemp. Kruid eventueel bij met zwarte peper en zout.
-
Pel de eieren en snij ze fijn. Lepel de gehakte eieren over de stoemp en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven