Schorsenerensoep met zachtgekookt eitje, waterkerspesto, garnalen en champignons

Allergenen

Schaaldieren en Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Soep

    Schil de schorseneren en leg ze in koud water met een doorgesneden en uitgeknepen citroen.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Verhit wat boter in een soepketel. Bak de ui glazig.

  4. Snij de schorseneren in stukken van 5 cm en roer door de boter. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Voeg het kruidentuiltje toe.

  5. Verwijder het kruidentuiltje na 20 min kooktijd en mix de soep fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Pesto

    Plet en pel de look.

  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.

  8. Mix de waterkers (blaadjes en steeltjes) met de look, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en 75 ml olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.

  9. Afwerking

    Breng water aan de kook en kook de eieren 4 min. Laat schrikken in koud water.

  10. Pel ze en halveer.

  11. Verdeel de soep over de borden. Werk af met een half eitje, wat pesto en garnaaltjes. Schaaf er met een mandoline de champignons op en besprenkel met wat room.