Schelvis met mosselen en kokos

Schelvis met mosselen en kokos

Allergenen

Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen en verwijder de kapotte schelpen. Schil de gember en snij in plakjes. Snij het citroengras in stukjes. Snij het pepertje middendoor en verwijder de pitjes. Pel het teentje look en snij fijn.

  2. Smelt een klontje boter in een kookpot en voeg de mosselgroenten toe. Laat even stoven. Doe de look, gember, het pepertje en citroengras erbij. Giet de mosselen erop. Blus met de witte wijn en kokosmelk. Zet het deksel op de pot en kook op een hevig vuur tot de mosselen open zijn.

  3. Haal de mosselen eruit en giet de rest door een zeef. Vang het kookvocht op. Doe het kookvocht in een klein potje en laat inkoken. Haal een deel van de mosselen uit de schelp.

  4. Bak ondertussen de schelvis aan beide zijden in een pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  5. Snij een klontje boter in stukjes en laat smelten in de saus.

  6. Leg de schelvishaasjes op de borden. Schep ¼ van de mosselen erop. Giet er wat saus over. Werk af met wat waterkers.