Scheermessen met fijne groentjes in de oven

Scheermessen met fijne groentjes in de oven

Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de scheermessen grondig in ijskoud water.

  2. Snij de schelpen open met een scherp mesje.

  3. Haal het weekdier uit de schelp. Verwijder de ingewanden. Hou enkel het taaie mooie witte stuk over. Spoel grondig in ijskoud water. Reinig de schelpen zorgvuldig en dep ze droog.

  4. Reinig de groenten en kruiden. Snij of rasp de groenten zeer fijn. Pel de look en sjalot en snipper beide fijn.

  5. Blancheer de groenten zeer kort en schrik ze in ijskoud water. Laat uitlekken.

  6. Kruid de groentemengeling met peper en zout en meng de sjalot en look eronder.

  7. Vul de schelpen hiermee op. Leg de scheermessen erop. Besprenkel met olijfolie en de zeste van citroen en sinaasappel.

  8. Laat kort garen in oven op 200°C met de grillstand aan.

  9. Serveer onmiddellijk.