Scampi’s in pittige Thaise lookmarinade met wokgroenten en gebakken rijst
Schaaldieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.
-
Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen.
-
Marinade
Pel de look en pers fijn. Meng met de sojasaus, suiker, maïzena en limoensap. Roer de scampi’s erdoor en laat min. 3 u trekken in de koelkast.
-
Saus
Snij het citroengras en de lente-uitjes in stukken van 4 cm.
-
Pel de sjalotten en snij in halve ringen. Pel de look en snij in fijne plakjes. Schil de gember en snij in julienne. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipepers en snipper fijn.
-
Meng de oestersaus en vissaus met de kippenbouillon.
-
Snipper de basilicum en koriander fijn.
-
Verhit arachideolie in een wok. Bak het citroengras, de lente-uitjes en de sjalotten glazig. Schep uit de wok en bewaar even apart.
-
Verhit wat extra arachideolie en roerbak de look, de gember en de chilipeper 2 min. Voeg de scampi’s toe en bak gaar. Giet de saus erover en laat sudderen tot een gebonden saus.
-
Roer het gebakken citroengras, de lente-ui, sjalot en gesnipperde kruiden erdoor.
-
Wok
Roerbak de wokgroenten in wat sesamolie. Voeg de rijst toe en laat kort meebakken met de groenten.
-
Serveer de gebakken rijst met wokgroenten en schep de scampi’s in de looksaus erover.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven