Scampibrochette met gegrilde groenten en opgevulde aardappel
Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de teentjes look. Pers de look en meng met 4 el olijfolie, de zeste en het sap van 1 citroen, paprikapoeder en peterselie.
-
Marineer de scampi’s 15 min in deze marinade in de frigo.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Pel de rode ui. Reinig de venkel. Snij de aubergine, courgette, venkel en rode ui in dikke ringen en leg in een ovenschotel.
-
Meng de groenten met het zeezout, tijm en laurier en overgiet royaal met olijfolie.
-
Bak de groenten ± 1 u beetgaar in de voorverwarmde oven op 190°C.
-
Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Kook ze in hun geheel gaar in gezouten water.
-
Snij de aardappelen in twee en leg ze in een vuurvaste schotel. Leg op elk stukje aardappel een schijfje lookboter en plaats in de oven op 160°C. Haal de aardappelen uit de oven als de boter gesmolten is.
-
Prik de gemarineerde scampi’s op de prikkers en bak in een grillpan of op de barbecue. Kruid met peper en zout.
-
Serveer met de gebakken groenten en de warme aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven