Scampiballetjes met volkoren rijst en groene kruiden
Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de volkoren rijst zoals vermeld op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
-
Reinig de groenten en kruiden.
-
Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hak fijn. Zet koel.
-
Snij de champignons en sjalotten heel fijn. Stoof ze aan in wat boter en laat 5 minuten verder stoven. Laat afkoelen.
-
Meng de gekookte rijst, scampitartaar en champignonmengeling tot een homogene massa. Voeg 2 losgeklopte eieren toe. Meng de gehakte basilicum en koriander eronder. Kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes van 4 cm diameter.
-
Rol de balletjes in wat bloem. Wentel in losgeklopt eiwit en rol door de panko.
-
Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
-
Steek kleine rondjes uit de ijsbergsla. Pluk nog enkele mooie basilicumblaadjes.
-
Frituur de scampiballetjes gedurende ± 4 minuten in heet frituurvet van 180°C.
-
Schik de balletjes in een schaaltje op een rondje ijsbergsla. Werk af met een basilicumblaadje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven