Schaaldieren , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: meng in een kom de bloem met het zout en 220 ml gekookt water tot een deeg. Laat wat afkoelen en kneed het deeg met je handen gedurende 5 min. Vorm tot een bol, bestrijk met arachideolie en verpak in plasticfolie. Laat 30 min rusten.
-
Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Snij er zoveel mogelijk rondjes uit. Stapel ze op elkaar met tussenin een stukje vetvrij papier. Dek af met een vochtige doek.
-
Dipsaus: schil de gember en rasp fijn. Meng met de rest van de ingrediënten.
-
Vulling: pel en ontdarm de scampi’s. Snij in kleine stukjes.
-
Snij enkel het witte gedeelte van de lenteuitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn, tot je 1 kl bekomt.
-
Schil de peer en snij het vruchtvlees in kleine blokjes, tot je 2 el hebt.
-
Schep de scampistukjes, peer, lente-ui, oestersaus, gember, olie, koriander en het zout goed door elkaar.
-
Leg een kl vulling in het midden van een deegrondje. Vouw dicht in het midden en vouw elke kant 2 keer naar het midden toe in vouwtjes. Druk goed aan.
-
Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten kleven.
-
Verhit 1 à 2 el arachideolie in een wok of braadpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Vul ze met dumplings en laat ze 2 min aan elke kant goudbruin bakken.
-
Giet er een bodem bouillon bij en dek de pan af. Laat afgedekt stomen, tot het deeg zacht en gaar is. Verwijder het deksel en laat droog koken.
-
Bak de volgende portie.
-
Serveer de dumplings met de dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven