Schaaldieren , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: meng de bloem met het zout en 220 ml net gekookt water met een lepel in een kom tot een deeg. Laat iets afkoelen en kneed het deeg 5 min met je handen. Vorm tot een bol, bestrijk met arachideolie en verpak in plasticfolie. Laat 30 min rusten.
-
Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Snij er zoveel mogelijk rondjes uit. Stapel ze op elkaar met tussenin een stukje vetvrij papier. Dek af met een vochtige doek.
-
Schil de gember en rasp 30 g fijn. Meng met de rest van de dipsausingrediënten.
-
Snij de shiitakes fijn.
-
Pel en ontdarm de scampi’s en snij in kleine stukjes.
-
Snij de lente-uitjes fijn en hou het witte en groene gedeelte apart. Pel de gember en hak 1 kl fijn.
-
Meng het gehakt met de sherry en de sojasaus in een grote kom. Voeg 1 - 4 el water toe en meng tot het water volledig opgenomen is.
-
Het mengsel moet kleverig en een beetje lopend zijn maar toch dik genoeg om de bolle kant van een lepel te bedekken.
-
Voeg de scampi’s, shiitake, gember en het witte gedeelte van de lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout.
-
Leg een kleine koffielepel vulling in het midden van een deegrondje. Vouw dicht in het midden, vouw elke kant twee maal naar het midden toe in vouwtjes.
-
Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten kleven.
-
Verhit 1 à 2 el arachideolie in een wok op een middelhoog vuur. Vul ze met dumplings en laat ze in 2 min aan elke kant goudbruin bakken.
-
Giet er een bodem water bij en dek de pan af. Laat afgedekt stomen tot het deeg zacht en het gehakt gaar is. Verwijder het deksel en laat droog koken.
-
Bak de volgende portie.
-
Serveer de dumplings met de dipsaus en bestrooi met het groen van de lente-uitjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven