Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Sofrito: pel de ui en snij in halve, fijne ringen. Pel 2 tenen look en snipper fijn. Ontvel 300 g tomaten en verwijder de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn.
-
Verwarm 60 ml olijfolie in een pot op een matig vuur. Voeg de ui en een snuif zout toe en roerbak 15 min. Roer de look erdoor en bak nog 2 min.
-
Voeg de tomaten toe, meng en zet het vuur laag. Laat afgedekt 20 min sudderen.
-
Samfaina: snij de aubergines in blokjes, de paprika’s in repen en de courgettes in halve plakjes.
-
Ontvel 300 g tomaten, verwijder de zaadjes en hak grof.
-
Pel 2 tenen look en snij hem samen met de tijmnaaldjes fijn. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
-
Verhit 100 ml olijfolie in een gietijzeren pot op een matig vuur. Bak de aubergines, courgettes en paprika’s. Voeg de look toe en roerbak 6 min.
-
Voeg de gehakte tomaten toe. Dek de pot af en laat 5 min stoven.
-
Voeg de sofrito toe en laat zonder deksel sudderen tot de groenten zacht zijn.
-
Schep het paprikapoeder, de tijm en de basilicum erdoor. Breng verder op smaak met espelettepeper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven