Saltimbocca van hert met knolselderzalf en geroosterde pompoen

Saltimbocca van hert met knolselderzalf en geroosterde pompoen

Allergenen

Selder , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de kastanjepompoen in 4 plakken, verwijder de pitten en bestrijk met olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de pompoenplakken op een bakplaat, leg enkele met olie bestreken salieblaadjes ertussen en rooster gaar in 30 min.

  3. Schil de knolselder en snij in stukjes. Kook ze gaar in gezouten water met een scheutje melk en een bouillonblokje.

  4. Smelt de boter in een steelpan en laat lichtjes bruinen tot een ’beurre noisette’. Zeef de verbrande melkrestjes eruit.

  5. Giet de knolselder af. Pureer de knolselder in de blender met de hazelnootboter, koffiebonen en sherry. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Hou warm.

  6. Bedek elke minuutsteak met een plakje parmaham, leg er een salieblaadje op en steek vast met een houten prikker. Kruid met versgemalen zwarte peper en bak goudbruin aan beide kanten in een pan met een scheut olijfolie.

  7. Serveer op voorverwarmde borden met knolselderzalf en geroosterde pompoen.