Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade: verwarm de rijstazijn in een steelpannetje en los de suiker er al roerend in op.
-
Neem de pan van het vuur en voeg steranijs, oranjebloesemwater en een gebroken stokje kaneel toe.
-
Schil de gember en snij in fijne reepjes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij het vruchtvlees fijn.
-
Voeg de chilipeper en gember bij het azijnmengsel.
-
Salade: schil de pomelo tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mesje de partjes van tussen de witte vliezen uit (= peler à vif).
-
Snij de partjes in stukken. Overgiet met marinade en laat minstens 30 min rusten.
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Pel en snij de sjalotjes in dunne plakjes.
-
Verwijder steranijs en kaneelstokjes. Giet de pomelostukjes af en hou het marinadevocht bij.
-
Doe de pomelostukjes in een serveerschaal samen met de gember en chili. Schep er 3 el marinadevocht door.
-
Schep de mango, olie, limoensap, sjalot, waterkers, koriander en munt erdoor en bestrooi met een snuif zeezout.
-
Schep voorzichtig om en voeg indien nodig nog wat marinade toe.
-
Hak de pindanoten grof.
-
Werk de salade vlak voor het serveren af met sesamzaadjes en gehakte pinda’s.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven