Salade van parelcouscous met gekaramelliseerde worteltjes en lamskoteletjes
Gluten , noten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
Bestrijk de lamskoteletjes met za’atar en overgiet met olijfolie.
-
Dressing
Hak de chilipeper fijn en klop de dressingingrediënten door elkaar. (6 el Boni vloeibare honing, 2 el Boni sojasaus, 1 kl sesamolie, 8 el Boni olijfolie, sap van 1 citroen, sap van 1 sinaasappel) Zet opzij.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de wortelen, snij dikke exemplaren in de lengte doormidden en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met cashewnoten.
-
Hak de rode chilipeper fijn en strooi over de wortelen. Steek er tijm, ongepelde knoflooktenen en rozemarijn tussen, besprenkel met olijfolie en overgiet met sinaasappelsap. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de folie en bak nog 20 min. Knijp de gare look over de wortelen.
-
Pel de rode ui en snipper fijn. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
-
Pel de sinaasappelen à vif en snij de partjes in stukjes.
-
Kook de parelcouscous gaar en schep de sinaasappel, rode ui, lente-ui en granaatappelpitten erdoor.
-
Schik de wortelen met cashewnoten ernaast en overgiet alles met de dressing.
-
Kruid de koteletjes met zout, bak goudbruin en serveer bij de parelcouscoussalade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven