Salade van parelcouscous, geroosterde pompoen en fetamousse

Salade van parelcouscous, geroosterde pompoen en fetamousse

Allergenen

Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de rode biet in kleine blokjes. Meng de witte wijnazijn eronder.

  2. Rooster de pompoenpitten met ½ kl zout op een matig vuur in een pan zonder vetstof.

  3. Gril de puntpaprika’s zwart aan alle zijden onder de grill van de oven.

  4. Laat de paprika 10 min rusten in een kom afgedekt met plastic folie. Verwijder de schil, zaadjes en steelaanzet. Mix de paprika met de feta tot een gladde mousse. Kruid met piment d’espelette en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Was de pompoen en verwijder de pitjes. Schil de pompoen niet. Snij in gelijke blokjes.

  7. Pel de look en plet kort met de platte kant van een groot mes.

  8. Doe de pompoenblokjes in een ovenschotel, samen met de look en de blaadjes van een takje rozemarijn. Besprenkel met 2 el arachideolie en kruid met piment d’espelette en zout.

  9. Plaats gedurende 30 min in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de pompoen uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220°C.

  11. Giet de kikkererwten af. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier, meng met 2 el arachideolie, de ras el hanout en de kurkuma en breng op smaak met piment d’espelette en zout.

  12. Plaats in de oven gedurende 15 min. Zet nog enkele min onder de grill zodat ze iets krokanter worden.

  13. Snipper de blaadjes van de oregano fijn.

  14. Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  15. Meng met 2 el Griekse olijfolie. Kruid met zwarte peper, zout en enkele druppels citroensap en roer de fijngesnipperde oregano eronder.

  16. Meng de geroosterde pompoen onder de parelcouscous.

  17. Verdeel de rode bietenblokjes en kikkererwten erover.

  18. Werk af met de fetamousse, granaatappelpitten, geroosterde pompoenpitten en met enkele blaadjes oregano.