Salade van geroosterde asperges & courgettes

Salade van geroosterde asperges & courgettes

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte asperges en snij het houterige deel onderaan weg. Schil enkel het onderste deel van de groene asperges en snij het droge voetje weg.

  2. Blancheer de asperges beetgaar in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Leg ze in een schaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  3. Snij de courgettes in de lengte in flinterdunne plakken met de dunschiller of mandoline. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zeezout.

  4. Gril de asperges aan alle zijden in een hete grillpan of op de barbecue. Laat ze afkoelen.

  5. Gril de plakken courgette en laat afkoelen. Doe ze samen met de asperges in een schaal.

  6. Schep de tomaatjes met marinade erdoor. Breng verder op smaak met peper en zout.

  7. Werk af met versgescheurde blaadjes basilicum en zet koel tot gebruik.