Salade van gebakken aardappeltjes, asperges, haantje en avocadodressing
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kruid de haantjes met peper en zout. Snij de citroen in kwartjes en steek in elk haantje een stuk citroen. Bak goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven gedurende 40 min.
-
Verwijder het houterige uiteinde van de groene asperges en snij de rest in schuine stukken. Hou de kopjes opzij.
-
Boen de aardappelen schoon en snij ze doormidden. Schep ze op de bakplaat om met olijfolie. Kruid met versgemalen peper en zout. Zet ook in de oven.
-
Voeg na 25 min de stukjes asperge toe. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 5 min garen. Voeg de aspergepunten toe en zet nog 5 min in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Snij de radijsjes in kwartjes.
-
Dressing: pel de sjalot en snipper fijn.
-
Snij de avocado’s middendoor, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
-
Doe de avocado’s in een hakmolentje samen met de olijfolie, de sjalotsnippers, 1/2 van de dille en het limoensap. Mix glad en kruid met versgemalen peper en zout.
-
Schep de afgekoelde aardappeltjes, asperges en radijsjes door elkaar.
-
Schep de avocadodressing erover en werk af met plukjes dille. Serveer met de haantjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven