Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de geschilde schorseneren in stukjes van 5 cm. Breng de pan water met een snuifje zout aan de kook en laat ze niet langer dan 15 min koken. Laat de stukjes schorseneer uitlekken en bak ze nog even in een klontje boter.
-
Maak de spruiten schoon en kook kort in veel water. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water. Bak verder gaar in een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Kook de linzen 30 min in ruim water. Giet ze af en hou warm.
-
Pel de sjalot en het lookteentje. Snipper beide fijn. Giet een bodempje olijfolie in een pan. Fruit de look en sjalot erin, tot ze beginnen te bruinen. Voeg de uitgelekte spruiten en de schorseneren toe en bak lichtjes op.
-
Snij de vetlaag van de eendenborstfilet in ruitvorm voor het bakken. (Zo smelt het vet en trekt het vlees niet krom tijdens het bakken). Bak eerst 5 min op de velkant en daarna op de vleeskant. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de eendenborstfilet; 3 min voor rosé, iets langer voor een andere garing.
-
Leg de eendenborst op een plank en snij over de breedte in plakken.
-
Serveer de linzen met de schorseneren en spruitjes, garneer met de waterkers. Leg de sneetjes eendenborstfilet erop.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven