Salade met geroosterde venkel, scampi’s en sinaasappeldressing
Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verwijder de stelen van de venkels, maar hou de groene pluimpjes bij.
-
Snij de venkels in plakken van 1 cm dik en schik op een ovenplaat. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en plaats 30 à 40 min in de oven tot de venkel gaar is.
-
Dressing: kook het sinaasappelsap met de zeste in een kleine steelpan tot ½ in en laat afkoelen.
-
Roer de olijfolie door het koude sap en kruid met peper en zout.
-
Pel de scampi’s maar laat het staartstukje zitten. Kruid met peper en zout.
-
Halveer de druiven.
-
Verdeel de waterkers en rucola over de borden en schik de venkelplakjes en druiven erop.
-
Bak de scampi’s krokant en net gaar in olie. Schik ze op de salade.
-
Besprenkel met sinaasappeldressing en werk af met plukjes venkelgroen en dille. Serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven