Salade met geitenkaas, spek, nectarine, groene asperges en basilicummuntdressing
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bak het spek krokant aan in de pan, snij in stukjes en hou opzij.
-
Dressing: zet een klein pannetje met water op het vuur. Blancheer een handvol blaadjes munt en basilicum een 10-tal sec in het kokend water en spoel af onder koud water.
-
Mix samen met de olijfolie en het sap van een citroen. Kruid met peper en zout. Zet fris.
-
Zet de oven op 180°C.
-
Snij de korstjes van het brood. Neem een deegrol en rol de sneetjes tot dunne plakjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met een snuifje zout.
-
Leg de sneetjes op een vel bakpapier en vervolgens op een bakplaat. Bak een kleine 10 min tot het brood krokant is.
-
Snij de nectarines in twee en verwijder de pit. Leg 4 van de 5 nectarines in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden.
-
Zet de oven op de grillstand of op 250°C.
-
Doe wat verse tijm op de nectarines en bestrijk met de honing. Zet 2 min onder de grill.
-
Snij de andere nectarine in fijne plakjes.
-
Kook de asperges beetgaar in gezouten water en spoel onder koud water.
-
Dresseer de asperges op het bord samen met de gegrilde nectarines, de fijne plakjes rauwe nectarine, een paar toefjes geitenkaas, het krokante spek, een handvol pijnboompitjes, het krokante brood en werk af met de frisse dressing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven