Sabayon van passievrucht met vanille-ijs

Sabayon van passievrucht met vanille-ijs

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de muntblaadjes fijn.

  2. Snij de passievruchten in 2.

  3. Haal de pitjes en het sap uit de schil van 15 passievruchten en leg in een fijne zeef.

  4. Wrijf de pitjes goed tegen de zeef met de bolle kant van een lepel en vang al het sap op.

  5. Doe de eigelen in een conische steelpan.

  6. Gebruik een halve eierschaal als ‘maatje’ (= 1 dopje).

  7. Voeg 6 dopjes kristalsuiker en 6 dopjes passievruchtensap bij de eigelen.

  8. Klop het mengsel met een klopper op een zacht vuur tot de massa gaat binden en schuimig wordt.

  9. Haal van het vuur en klop nog even door zodat de massa niet gaat schiften.

  10. Schep een bol ijs in elk wijnglas.

  11. Verdeel de warme sabayon erover.

  12. Werk af met de passievruchtpitjes van de 4 overige passievruchten en wat fijngesnipperde munt.