Sabayon met Klevener de Heiligenstein

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de eidooiers samen met de suiker en de wijn in een conische sauspan.

  2. Klop het koude mengsel met een klopper los.

  3. Zet de sauspan vervolgens op een zacht vuur.

  4. Klop het eimengsel ononderbroken met de klopper tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols en klop zoveel mogelijk in een 8-vormige beweging. Blijf kloppen tot de hele massa stijf is.

  5. Schep 4 bollen vanilleroomijs.

  6. Snij de druiven in Verkruimel de amandelkoekjes en giet in de kommetjes een bodempje koekkruimels. Verdeel in elk kommetje een bolletje ijs. Schik de druiven errond.

  7. Schep de sabayon over het ijs en dien onmiddellijk op.