Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de rijst over een ovenplaat met bakpapier en zet 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Maal de rijst fijn in een koffiemolen of stamp met een vijzel tot zandstructuur.
-
Snij de vis in dunne fijne stukjes.
-
Rasp de schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Meng vissaus met 3 el limoensap. Roer de vis erdoor en laat 30 min marineren in de koelkast.
-
Verwijder de uiteindes van de boontjes en snij in stukken van 1 cm. Verwijder het harde uiteinde en buitenste blad van het citroengras en snipper in fijne ringetjes.
-
Pel de sjalot en snipper in fijne halve ringen. Verwijder het uiteinde van de lente-uitjes en snij in fijne ringen.
-
Breng gezouten water aan de kook en kook de boontjes 1 min. Giet af en spoel koud.
-
Snipper de koriander fijn. Snipper de munt fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode peper en snipper fijn.
-
Zeef de vis en duw alle marinade er met de hand uit. Laat de marinade kort inkoken tot een witte dikke massa en haal van het vuur. Laat afkoelen.
-
Giet de marinade en gemalen rijst bij de vis.
-
Meng de groene boontjes, citroengras, sjalot, lente-ui, gesnipperde koriander, munt, chilipeper en limoenzeste erdoor. Voeg naar smaak extra vissaus en limoensap toe.
-
Werk af met blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven