Selder , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg de rundstong 3 u in een pot met gezouten, koud water in de koelkast (9 g zout op 1 l water) om de onzuiverheden te verwijderen.
-
Haal de tong uit het water en spoel goed af.
-
Was het groen van prei, de selder en de wortelen en snij elk in 2 of 3 stukken.
-
Pel de uien. Snij 1 ui in 2 stukken. Snipper de andere fijn.
-
Plet de looktenen met de platte kant van een groot mes.
-
Breng 2 l water aan de kook met de gehalveerde ui, het groen van prei, de wortel, de selder, de tenen look en het kruidentuiltje.
-
Voeg de rundstong toe en laat 3 u koken.
-
Schep de tong uit de bouillon en pel het witte vel eraf. Snij dunne plakjes van het vlees.
-
Madeirasaus: snij de champignons in kwartjes.
-
Smelt 1 el boter in een steelpan. Wentel de champignons erdoor.
-
Blus met 300 ml bouillon (van de rundstong), voeg de madeira en 2 el citroensap toe. Laat 10 min rustig sudderen.
-
Smelt 40 g boter in een sauspan en roerbak de ui glazig. Bestrooi met de bloem en roer goed om.
-
Voeg 500 ml bouillon (van de rundstong) langzaam al roerend toe met een klopper. Laat enkele min doorkoken.
-
Klop de tomatenpuree door de saus.
-
Schep de gegaarde champignons uit de bouillon en roer door de saus.
-
Kruid met zwarte peper en zout. Voeg indien nodig wat extra citroensap toe.
-
Bak de kroketten goudbruin in een hete frituur of in de oven, zoals aangegeven op de verpakking.
-
Serveer de schijfjes rundstong overgoten met de saus en kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven