Rozemarijnsesamcrackers

Rozemarijnsesamcrackers

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Mix de ingrediënten door elkaar, maar hou de helft van de sesamzaadjes en rozemarijn opzij.

  3. Knip 2 stukken bakpapier in de vorm van een bakplaat. Schep het deeg op 1 van de bakpapieren.

  4. Leg het andere bakpapier erbovenop. Rol het deeg egaal uit met een deegroller. Niet te dik, want dan worden de crackers niet krokant.

  5. Haal het bovenste bakpapier er voorzichtig af. Verdeel de andere helft van de sesamzaadjes en de gehakte rozemarijn over het deeg en druk dit aan met een stukje bakpapier.

  6. Verwijder het bakpapier. Snij met een mes of een kartelschaar lijnen in het deeg in de gewenste vorm.

  7. Leg de crackers met bakpapier op een bakplaat. Bak de crackers max. 20 minuten. Check vanaf 15 minuten. Wanneer ze licht goudbruin zijn, smaken ze het lekkerst.

  8. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Haal ze dan voorzichtig van het bakpapier.