Roze pastadeeg met eieren

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Strooi de bloem in een hoopje op je werkblad.

  2. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin. Leg de gepureerde rode bietjes in het midden van het kuiltje.

  3. Strooi het zout op de rand van de bloem en giet het water in het kuiltje.

  4. Meng de eieren, gepureerde rode bietjes en het water door de bloem met de vingers van 1 hand of een vork.

  5. Blijf mengen tot er een dikke pasta ontstaat.

  6. Kneed met beide handen tot een zacht en soepel deeg gedurende 10 min.

  7. Is het deeg te droog, maak je handen nat en kneed verder. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe.

  8. Verpak in plastic folie en laat minstens 20 min rusten.

  9. Rol het deeg plat met een deegrol en rol er met de hand picci van of draai het door de pastamachine tot lasagnevellen.

  10. Die lasagnevellen snij je vervolgens met het hulpstuk in spaghetti of tagliatelle.