Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees 20 min op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de sjalotten en snij eerst in de lengte middendoor en daarna in plakjes.
-
Pel en pers de look.
-
Bind de kruiden samen met keukentouw.
-
Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter goed heet worden.
-
Kruid het vlees met peper en zout en schroei aan alle zijden onmiddellijk dicht. Haal het vlees uit de pot.
-
Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief erbovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af.
-
Laat 25 min verder garen in de oven.
-
Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie. Laat 25 min rusten.
-
Verwarm de pot met braadresten op een zacht vuur en blus met porto. Verwijder het kruidentuiltje en roer het aanbaksel los.
-
Voeg een scheutje water toe en bind de saus. Kruid met peper en zout.
-
Bak de frietjes en snij de rosbief in fijne plakjes. Serveer met een salade van gemengde slablaadjes, waterkers en fijngesneden witlof. Overgiet de salade met honingmosterddressing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven