Rosbief met hasselback van Franceline-aardappelen en geroosterde minigroentjes
zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Spoel de aardappelen grondig.
-
Leg 2 houten lepels op een snijplank tegen de lange zijde van de aardappel aan.
-
Snij om de 3 mm in de aardappel met een scherp mes, tot je de lepels raakt.
-
Leg de aardappelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
-
Laat 45 min garen in de oven.
-
Voeg na 30 min de minigroentjes toe. Besprenkel met olie en kruid met peper en zout.
-
Pel de sjalotten en snij eerst in de lengte middendoor en daarna in plakjes.
-
Pel en pers de look.
-
Bind de kruiden samen met keukentouw.
-
Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter bruisen.
-
Kruid het vlees met peper en zout en bak aan alle zijden goudbruin. Haal het vlees uit de pot.
-
Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief erbovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af.
-
Laat 25 min verder garen in de oven.
-
Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie. Laat 25 min rusten.
-
Verwarm de pot met braadresten op een zacht vuur en blus met porto. Verwijder het kruidentuiltje en roer het aanbaksel los.
-
Voeg een scheutje water toe en bind de saus. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vlees in plakken, schik op voorverwarmde borden en nappeer met de saus.
-
Serveer met hasselback aardappelen en geroosterde minigroentjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven