Selder , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil de sjalotten en snij ze in de lengte in plakjes. Schil en pers de look. Bind 2 takjes dragon, tijm, rozemarijn en de laurierblaadjes samen met keukentouw.
-
Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter bruisen. Kruid het vlees met peper en zout en bak aan alle zijden goudbruin. Haal het vlees uit de pot.
-
Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief er bovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af. Laat 25 min verder garen in de oven.
-
Was het witlof en snij de kegelvormige harde kern eruit. Verwarm een klontje boter in een pan en stoof hierin het witlof aan beide kanten op een zacht vuur, bestrooi met suiker en besprenkel met sinaasappelsap. Rits de tijmnaaldjes van 1 takje en strooi over het witlof, kruid met peper en zout. Laat verder garen en hou warm.
-
Blancheer de miniworteltjes en laat schrikken in koud water.
-
Snij de aubergines en courgettes horizontaal middendoor en kerf er een ruitjespatroon in.
-
Snij de bloemkool in plakjes en bak samen met de courgettes en aubergines op het snijvlak goudbruin in boter. Voeg de worteltjes toe en laat doorwarmen. Besprenkel met honing, kruid met peper en zout, en hou warm.
-
Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie, laat 25 min rusten.
-
Verwarm de pot met braadresten op een zacht vuur, flambeer met cognac en blus dan met de fond. Verwijder het kruidentuiltje en roer het aanbaksel los. Giet de room erover en laat inkoken. Voeg champignons toe, kruid met peper en zout en hou warm.
-
Snij de rosbief in fijne plakjes en serveer met champignonsaus en gebakken groenten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven