Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-
Maak de paddenstoelen schoon.
-
Was het witlof en snij de kegelvormige harde kern eruit.
-
Verwarm een klontje boter in een pan en stoof het witlof hierin aan beide kanten op een zacht vuur. Verkruimel de suiker erover en besprenkel met sinaasappelsap. Rits de tijmnaaldjes van enkele takjes en strooi over het witlof. Kruid met peper en zout. Laat verder garen en hou warm.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de sjalotten en snij in de lengte in plakjes. Pel en pers de look. Bind takjes tijm, rozemarijn en de laurierblaadjes samen met keukentouw.
-
Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter bruisen.
-
Kruid het vlees met peper en zout en bak aan alle zijden goudbruin. Haal het vlees uit de pot.
-
Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief er bovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af.
-
Laat 25 min verder garen in de voorverwarmde oven.
-
Bak de paddenstoelen in olijfolie op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep de rest van de fijngesneden tijm, rozemarijn en enkele takjes dragon erdoor naar smaak.
-
Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie. Laat 25 min rusten.
-
Verwarm de pot met braadresten op een zacht vuur en blus met porto. Verwijder het kruidentuiltje en roer het aanbaksel los. Voeg een scheutje water toe en bind de saus met de sausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Snij de rosbief in fijne plakjes en serveer met bospaddenstoelen, witlof en saus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven