Roodbaars met frisse roomsaus, gewokte juliennegroenten en pommes duchesse
Eieren , Vis , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen op het vuur. Plet tot een fijne puree. Roer de eidooiers, 40 g boter, wat zwarte peper, wat zout en wat nootmuskaat erdoor.
-
Doe de massa in een spuitzak met kartelmond en spuit torentjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze voor het serveren 15 à 20 min goudbruin in een voorverwarmde oven op 220°C.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Bak glazig in boter in een sauspan.
-
Roer de uitgelekte kappertjes erdoor. Blus met kippenbouillon en room en laat inkoken tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.
-
Schil de wortels en spoel de courgette en prei. Snij de wortels, courgette en het wit van de prei in julienne.
-
Verhit wat arachideolie in een wok. Roerbak de juliennegroenten beetgaar en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit wat boter in een antikleefpan. Bak de roodbaarsfilet 2 min, draai om en zet het vuur uit. Kruid elke zijde met zwarte peper en zout.
-
Schik de gewokte juliennegroentjes in het midden van het bord. Serveer de vis erop. Zet de pommes duchesse ernaast en werk af met de roomsaus.
-
Snij de citroen in schijfjes en schik bij de vis. Werk het gerecht af met wat dille.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven