Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zet de rijst, melk, het snuifje zout, de vanille- en kaneelstok en de suiker op en laat op een zacht vuur koken.
-
Meng de rest van de melk en het puddingpoeder samen.
-
Voeg de melk met puddingpoeder toe aan de gare rijst.
-
Roer verder op een zacht vuurtje tot alles dikker wordt.
-
Laat de rijstpap wat afkoelen en verwijder de kaneel- en vanillestok.
-
Scheid de eieren en roer de eidooiers onder de lauwe rijstpap.
-
Smeer de glazen bakvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Bekleed de vorm met het kruimeldeeg.
-
Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met bakparels. Bak het deeg 15 min ‘blind’ in een oven op 175°C.
-
Haal de bakvorm uit de oven. Verwijder het bakpapier en de bakparels.
-
Klop het eiwit op met suiker en meng onder de rijstpap.
-
Giet de rijstpap in de taartvorm en bak 20 min in de voorverwarmde oven van 175°C.
-
Afwerking
Haal de taart uit de oven en overgiet met een losgeklopte mengeling van eidooiers, suiker en melk.
-
Bak nog ± 10 min verder.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven