Romige preiaardappelsoep met vis en grijze garnalen

Romige preiaardappelsoep met vis en grijze garnalen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Snij de selder en prei in stukken. Pel de uien, snij grof.

  2. Verwarm de boter in een ruime pan en smoor hierin de uien onder deksel.

  3. Voeg de selder, prei en aardappelblokjes toe. Laat even stoven en blus met witte wijn. Overgiet met bouillon, gooi het kruidentuiltje erbij en kook gaar.

  4. Verwijder het kruidentuiltje en mix tot een gladde massa, giet indien nodig nog door een zeef.

  5. Giet terug in de pan, voeg de room eraan toe en mix nog kort. Breng al roerend terug aan de kook en controleer de kruiding, voeg indien nodig nog peper en zout toe.

  6. Snij de visfilet in kleine stukken en snipper de verse kruiden fijn.

  7. Laat de vis 2 min garen in de warme soep en verdeel over voorverwarmde borden. Werk af met bieslook en grijze garnalen.