Romige dip met spinazie en kaas

Romige dip met spinazie en kaas

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Pel de look en sjalot. Pers de look en snipper de sjalot fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  4. Scheur de mozzarella in fijne stukken.

  5. Verhit wat boter in een sauspan.

  6. Bak de sjalot, look en chilipeper glazig.

  7. Blus met de room en 150 ml melk.

  8. Roer de maïzena los in de overige melk.

  9. Voeg de mozzarella, roomkaas en cheddar toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de melk met maïzena toe en laat nog 2 min rustig verwarmen.

  10. Roer de spinazie erdoor tot deze gaat slinken. Kruid met piment d’espelette en een beetje zout.

  11. Werk af met jalapeñopepers en serveer als dipsaus bij (rauwe) groenten of tortillachips.