Rollade van zeetong en zalm met garnalenjus en geglaceerde minigroentjes
Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de wortels en verwijder het overtollige groen van de bloemkooltjes. Hou 2 wortels apart voor de saus.
-
Borstel de champignons en was de minicourgettes.
-
Kook de wortels en bloemkooltjes kort beetgaar in kokend water met een snuifje zout. Verfris ze erna in koud water.
-
Snij de courgettes in de lengte in 2 en snij er met het puntje van je mes een ruitjesmotief in.
-
Pel de ui en snipper fijn. Snij de wortels voor de saus fijn. Stoof deze 2 groenten aan in boter. Voeg de tomatenpuree na ± 5 min toe en laat kort meestoven. Flambeer met cognac en voeg de schaaldierenbouillon toe. Laat de saus 15 min inkoken.
-
Voeg de room toe en laat opnieuw ± 15 min inkoken. Giet de saus door een fijne zeef en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij de zeetongfilets in lange repen. Doe hetzelfde met de gerookte zalm. Vlecht de 2 vissoorten in elkaar en schik in een ingeboterde ovenschaal. Besmeer met wat zachte of gesmolten boter.
-
Gaar de vis gedurende ± 8 min in de voorverwarmde oven.
-
Bak de minigroentjes aan in hete boter, voeg een klein beetje honing toe en kruid met peper en zout.
-
Warm de saus opnieuw op. Voeg net voor het serveren een scheutje koude melk toe en mix op met een staafmixer, zo bekom je een schuimende saus.
-
Schik de minigroentjes en 3 visvlechten op het bord. Werk af met de saus en garnaaltjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven