Rolcake met speculaaspasta en compote van bloedsinaasappel

Rolcake met speculaaspasta en compote van bloedsinaasappel

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eieren en de suiker luchtig. Meng de bloem met het amandelpoeder. Spatel deze mengeling onder het luchtige eimengsel.

  2. Verwarm de oven op 220°C.

  3. Smeer het biscuitbeslag ± 3 mm uit op een bakpapier.

  4. Bak 4 min in de hete oven, de biscuit moet bruin zijn maar niet uitgedroogd.

  5. Draai de biscuit om en verwijder het bakpapier.

  6. Verwarm de speculaaspasta in de microgolf en smeer open op de biscuit.

  7. Rol de biscuit zo strak mogelijk op en steek eventjes in de diepvries (dit snijdt makkelijker).

  8. Compote

    Schil 1 bloedsinaasappel met een dunschiller. Snij de schil fijn en hou apart.

  9. Verwijder de schil en het wit van alle sinaasappels. Snij de partjes in kleinere stukjes.

  10. Snij de vanillestok in 2 en haal het merg eruit.

  11. Kook de Nona Spritz met het sinaasappelsap op. Voeg de schil, vanillestok, het merg en de kaneelstok toe en laat ± 5 min meekoken.

  12. Voeg na 5 min de geleisuiker en de stukjes sinaasappel toe en laat alles kort opkoken.

  13. Giet in een bokaal en sluit de bokaal meteen.

  14. Serveer de compote van bloedsinaasappel met de speculaasrolcake.