Rode en gele yin yang paprikasoep

Rode en gele yin yang paprikasoep

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de paprika's in 2 en ontdoe ze van het steeltje, de zaden en de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en zet ze onder de grill gedurende 15 minuten.

  2. Steek de gele en de rode stukken in aparte broodzakken en laat afkoelen.

  3. Pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalotsnippers in wat olijfolie.

  4. Ontvel de geroosterde paprika’s en snij in stukken.

  5. Hou de rode en de gele paprika ten allen tijde apart. Doe de helft van de sjalot, de gele paprikastukjes en 3 dl bouillon in de blender en mix tot een smeuïge massa. Doe vervolgens hetzelfde met de rode paprika's.

  6. Breng beide soepen afzonderlijk aan de kook. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

  7. Halveer de kerstomaatjes.

  8. Schep de beide soepen tegelijk in de kommetjes en vorm het yin yang symbool. Leg een halve rode tomaat op de gele helft en een halve gele tomaat op de rode helft. Werk af met een takje tijm.