Schaaldieren en Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat de scampi’s ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in kleine stukjes.
-
Week de gelatine in koud water.
-
Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn. Snipper ½ van de koriander fijn.
-
Smelt de boter met de look en gember in een sauspan. Roer de rode curry erdoor. Voeg de bloem toe en roer door met een klopper.
-
Voeg de kokosmelk en melk al roerend toe en laat enkele min sudderen tot een stevig gebonden saus. Roer de scampi’s erdoor en laat 1 min garen in de saus.
-
Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Meng de vissaus en koriander eronder.
-
Giet 3 cm dik in een ingevette ovenschotel van 15 x 20 cm en dek af met vershoudfolie. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.
-
Paneren
Snij in stukken van 6 x 3 cm en paneer. Meng het paneermeel met het currypoeder.
-
Haal het beslag eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.
-
Frituur goudbruin op 175°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
-
Serveer met wat jonge sla, fijngesnipperde rode chilipeper en korianderblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven