Allergenen

Schaaldieren en Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de scampi’s ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in kleine stukjes.

  2. Week de gelatine in koud water.

  3. Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn. Snipper ½ van de koriander fijn.

  4. Smelt de boter met de look en gember in een sauspan. Roer de rode curry erdoor. Voeg de bloem toe en roer door met een klopper.

  5. Voeg de kokosmelk en melk al roerend toe en laat enkele min sudderen tot een stevig gebonden saus. Roer de scampi’s erdoor en laat 1 min garen in de saus.

  6. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Meng de vissaus en koriander eronder.

  7. Giet 3 cm dik in een ingevette ovenschotel van 15 x 20 cm en dek af met vershoudfolie. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  8. Paneren

    Snij in stukken van 6 x 3 cm en paneer. Meng het paneermeel met het currypoeder.

  9. Haal het beslag eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.

  10. Frituur goudbruin op 175°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  11. Serveer met wat jonge sla, fijngesnipperde rode chilipeper en korianderblaadjes.