Rode bietpesto met tuiles

Rode bietpesto met tuiles

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tuiles: laat de boter smelten op een zacht vuur. Laat wat afkoelen. Meng de poedersuiker met de honing, gesmolten boter en de eiwitten. Voeg de bloem al zevend toe en meng. Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 170°C.

  3. Bedek een bakplaat met een siliconenmat en strijk het deeg in een dunne laag uit volgens de grootte van de tuiles die je wil bekomen. Bestrooi met de sesamzaadjes of maanzaad. Bak in de oven gedurende ± 7 minuten tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Haal ze van de siliconenmat met een paletmes en laat afkoelen op een rooster. Laat de bakplaat een beetje afkoelen en verdeel het volgende deel. Herhaal dit tot alle deeg op is.

  4. Rode bietpesto: pel het teentje look en snij fijn. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een blender en mix fijn. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot je een smeuïge emulsie bekomt. Kruid met peper en zout. Werk af met fijngesnipperde bieslook.

  5. Serveer de pesto in een kommetje en geef de tuiles erbij.