Risotto met mosselen en groene kruiden

Risotto met mosselen en groene kruiden

Allergenen

Selder , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.

  2. Pel de sjalotten en snipper 1 fijn en 1 grof. Was de selder en snij in stukken.

  3. Verhit 2 el boter in een mosselpot. Bak de grofgesneden sjalot en alle selder glazig. Voeg de mosselen en witte wijn toe en breng aan de kook onder deksel. Schud na enkele min even op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.

  4. Zeef de mosselen en bewaar het kookvocht. De groenten mogen weg.

  5. Haal de mosselen uit de schelp. Laat er enkele in de schelp om de borden mee af te werken.

  6. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Pel de look.

  7. Laat 750 ml water 1 min koken met het groentebouillonblokje en de teen look.

  8. Kook de rucola, platte peterselie, bieslook en dille 30 min mee. Mix fijn tot een groene bouillon.

  9. Verhit wat boter in een kookpot.

  10. Bak de sjalot met de gespoelde risottorijst glazig.

  11. Blus met 80 ml mosselvocht en laat droog koken.

  12. Voeg kruidenbouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat zachtjes koken tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Voeg opnieuw bouillon toe. Herhaal deze stappen tot de rijst gaar is.

  13. Voeg de mosselen toe en laat ze even mee opwarmen met de risotto.

  14. Haal van het vuur en roer de boter en Parmezaanse kaas er voorzichtig door.

  15. Kruid met zwarte peper, zout en breng op smaak met citroensap. Werk af met verse waterkers.