Risotto met kastanjes, champignons, gepekelde selder en zure room

Risotto met kastanjes, champignons, gepekelde selder en zure room

Allergenen

Selder , Lactose , Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 1/3 van de selder met blad fijn, doe in een kom, overgiet met rijstazijn en roer een snuifje suiker en zout erdoor. Dek af en zet koel.

  2. Verwarm de oven voor op 220°C.

  3. Rooster de kastanjes, pel ze en hak ze grof.

  4. Pel de rode uien en snij ze in dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de champignons en snij de hoedjes in plakjes. Hou de uienschillen en champignonsteeltjes apart.

  5. Doe de gewassen uienschillen en champignonsteeltjes in een kookpot en overgiet met water.

  6. Bestrijk de ui- en champignonplakjes met olijfolie en schik apart op een bakplaat. Kruid met peper en zout en rooster gaar.

  7. Snij 1/4 van de selder in fijne plakjes en voeg de rest van de selder met het laurierblaadje bij de uienschillen. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 30 min sudderen. Zeef de bouillon en hou warm.

  8. Pel de sjalotjes en snipper fijn.

  9. Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren pot en stoof sjalotjes, selderplakjes en kastanjes zonder te laten kleuren. Kruid met peper en zout. Schep de rijst erdoor en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg vervolgens steeds een pollepel warme bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voor je een nieuwe pollepel toevoegt, roer regelmatig met een houten lepel. Kook in 15 à 18 min beetgaar.

  10. Roer de tahin los in 50 ml kokend water en schep door de risotto.

  11. Schep, van het vuur, de boter, parmezaan en ½ van de fijngesneden dille erdoor. Kruid met versgemalen peper en zout en laat nog 5 min rusten onder deksel.

  12. Serveer met de geroosterde rode ui, kastanjechampignons, zure room, de rest van de dille en gepekelde selder.