Risotto met groene asperges, zalm en geitenkaas

Risotto met groene asperges, zalm en geitenkaas

Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snipper fijn. Snij de courgette in de lengte in 4 en snij van elk deel dunne kwartjes.

  2. Schil de groene asperges tot in de helft. Besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Snipper de basilicum en muntblaadjes fijn.

  4. Pel de look en pers fijn.

  5. Rasp de schil van ½ citroen. Pers uit. Meng het sap en de zeste met de look en 2 el olijfolie. Besprenkel de zalm hiermee. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 10 min trekken.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Verhit wat olijfolie in een diepe bakpan. Bak de sjalot glazig. Roer de rijst erdoor. Blus met de wijn en laat verdampen. Bevochtig met 1/3 van de groentebouillon. Laat zonder roeren in de rijst trekken op zacht vuur. Herhaal. Roer de courgette erdoor. Bevochtig met het laatste deel groentebouillon en laat in de rijst trekken.

  8. Zet de zalm in een ingevette ovenschotel en zet 8 min in de voorverwarmde oven.

  9. Verwarm een grillpan op het vuur. Gril de asperges aan beide zijden tot ze gaar zijn.

  10. Roer de groene pesto, munt en basilicum door de risotto.

  11. Verkruimel de geitenkaas erover en serveer met de zalm en groene asperges.