Risotto met geroosterde pompoen, salie en pecannoten

Risotto met geroosterde pompoen, salie en pecannoten

Allergenen

Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Snij de pompoen in stukjes, schik in een ovenschaal en stop blaadjes salie ertussen. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, en laat goudbruin roosteren in de oven.

  3. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan.

  4. Pel de sjalot en snipper fijn. Verwarm de bouillon.

  5. Laat de mascarpone smelten en roer de ricotta erin los. Hou warm.

  6. Verwarm een scheut olijfolie in een pot met dikke bodem en fruit de sjalotsnippers erin aan. Roer de rijst erdoor tot elk korreltje gaat glanzen. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Blus met witte wijn en laat deze verdampen. Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe onder voortdurend roeren, en voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga verder tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar.

  7. Haal de pompoen uit de oven. Schep de inhoud van de ovenschaal samen met de ricotta en de parmezaan door de risotto. Kruid met zout en espelettepeper. Werk af met geroosterde pecannoten en fijngesneden salieblaadjes.