Risotto met champignons en Hapkin BIPA

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de rucola en tuinkers.

  2. Snij de lente-ui fijn en meng met de rucola en tuinkers. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Weeg de hoeveelheid rijst af en spoel goed onder koud, stromend water.

  4. Pel de sjalotten en look en snipper fijn.

  5. Snij de champignons in kleinere stukken.

  6. Bak de champignons bruin in een klontje boter. Hou apart.

  7. Warm de groentebouillon op.

  8. Stoof de sjalot met de look glazig in een ruime hoeveelheid olijfolie in dezelfde pan van de champignons.

  9. Voeg de rijst toe en laat enkele min meestoven op een matig vuur.

  10. Bevochtig met het bier en laat dit volledig opnemen door de rijst. Voeg daarna de groentebouillon beetje per beetje toe aan de rijst, tot de rijst de vloeistof heeft opgenomen.

  11. Voeg de gebakken champignons toe aan de gare rijst en meng.

  12. Doe de risotto in kommetjes en werk af met versgeraspte Oud Brugge-kaas.

  13. Serveer het slaatje bovenop de risotto.